Hledáte skvělý program pro seznámení žáku s umělou inteligencí? Vyzkoušejte Generaci AI!

By | 24.6.2024

Rychlý vývoj umělé inteligence je skutečnost, kterou nelze ignorovat. Projekt #GeneraceAI je vytvořen proto, aby podpořil adopci umělé inteligence do naší společnosti. Sváťa Barek, Martin Rota, Lukefry, Natyla a další influenceři, ale také 11 odbornic a odborníků věnovali až rok času, energie a odbornost především tomu, aby školám pomohli přizpůsobit se této revoluci, kterou bez nadsázky můžeme přirovnat k vynálezu elektřiny. Snahou bezplatného online kurzu není pouze poskytnout informace, ale především podpořit učitele, aby mohli žáky touto technologickou revolucí dobře provést.

O co jde? – Bezplatný program pro vyučující 8. a 9. tříd formou videokurzu. Připravený specialisty na umělou inteligenci ve spolupráci s pedagogy – přímo pro Vás, pedagogy! 

Jak kurz probíhá? – Celý videokurz je vytvořen tak, aby rozvíjel měkké digitální kompetence žáků, aby pochopili potenciál AI, ale současně také její limity, a učili se přemýšlet kriticky a analyticky.  Je rozdělen do pěti částí. Každá trvá 40 minut. 

A co ještě? – Program díky své koncepci nachází  ukotvení v Rámcovém vzdělávacím programu pro základní vzdělávání a respektuje směr tzv. nové informatiky. A navíc – atraktivní videa a grafika, s podporou známých influencerů.

Kteří influenceři a influencerky se na kurzu podíleli? – Jedním z autorů kurzu je Sváťa Barek, který přispívá aktivně na sociální sítě od roku 2020 a nasbíral na nich více než 400 000 sledujících. Ve svém obsahu se věnuje primárně sociálním otázkám, tématům budoucnosti a komentuje aktuální dění ve společnosti – vážně i nevážně. U tak zásadního tématu, jako je umělá inteligence, však dospěl k závěru, že nestačí natočit několik videí na sociální sítě, ale je potřeba systematické vzdělávání. Proto se rozhodl, že na několik měsíců upustí od aktivní tvorby na sociální sítě a vytvoří tento kurz, který je určen (nejen) pro generaci Z. Dále přispěli Martin Rota, Patrik Kořenář, Lukefry, Natyla a Segment.

Kteří odborníci a odbornice se na kurzu podíleli? – Mezi konzultanty a experty jsou Filip Dřímalka, Eva Nečasová, Tomáš Mikolov, Dita Malečková a mnozí další.

Přidejte se a společně připravme mladou generaci na svět plný technologických výzev a příležitostí!

Zdroj: https://generace.ai/