Loutkařská konzervatoř 2024 – výzva

By | 27.12.2023

Pátý cyklus „Loutkářské konzervatoře“ je určen všem, kteří jsou okouzleni loutkovým divadlem. Nezáleží přitom, zda nějakou loutkářskou zkušenost mají, nebo ne. Hlavním cílem je hledání a objevování možností loutkového divadla jako jedné z alternativ současného moderního umění se zaměřením na praktickou realizaci. Pátý běh povede Peter Varga a Lenka Veliká.

Zaměření loutkářské konzervatoře

Pátý cyklus „Loutkářské konzervatoře“ je určen všem, kteří jsou okouzleni loutkovým divadlem. Nezáleží přitom, zda nějakou loutkářskou zkušenost mají, nebo ne. Hlavním cílem je hledání a objevování možností loutkového divadla jako jedné z alternativ současného moderního umění se zaměřením na praktickou realizaci. Budeme se zabývat všemi divadelními komponenty, hereckou, vizuální, zvukovou i diváckou složkou. Součástí vzdělávání bude i nezbytné poznávání divadelní teorie, loutkářské tradice a její historie, ale také sledování současné tvorby českých i zahraničních loutkářů a zajímavé práce amatérských souborů.

Cyklus je vhodný pro aktivní herce, režiséry nebo vedoucí loutkářských amatérských souborů a další zájemce z řad pedagogů mateřských a základních škol či pracovníků volného času dětí a mládeže.

Rozsah loutkářské konzervatoře

První ročník pátého cyklu “Loutkářské konzervatoře” se uskuteční v deseti víkendových setkáních (od pátečního podvečera do nedělního poledne) od ledna 2024 do listopadu 2024 a v jednom šestidenním soustředění v rámci Loutkářské Chrudimi 2024.

Termín uzávěrky: 15. 1. 2024.

Podrobnosti: https://www.nipos.cz/loutkarska-konzervator-2024-prihlaska/

Zdroj: https://www.divadlo.cz/